Passa al contingut principal

Cultura clàssica: "Un dia en la vida de..."

Comencem el projecte "Un dia en la vida de...". Durant les properes 3 setmanes haureu d'investigar sobre la vida de diferents classes socials de la Grècia i Roma. Amb aquesta informació haureu d'elaborar dos documents:
  • Un informe detallat sobre les condicions de vida, drets, deures, etc. del grup social escollit (fer còpia aquí).
  • Una presentació (en format Pechakucha) on explicareu als vostres companys les claus del grup social en qüestió. Recordeu, la Pechakucha serà de 20 diapositives i de 20 segons per diapositiva (total de 6 minuts i 40 segons).
Podreu escollir entre les següents classes/grups socials:
  • Grècia: ciutadans, metecs, esclaus, dones (ciutadanes), dones (esclaves), magistrats, vestals, etc.
  • Roma: patricis, plebeus, legionari, gladiador/a, cònsol, senador, lliberts, patricis, 

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Ciències socials: organització política de les societats

Comencem la unitat d'organització política de l'estat. Treballarem amb la següent presentació i amb la Unitat 1 del llibre de text. La data de la prova serà el divendres 29 de novembre.

A més, aprofitarem la celebració d'eleccions generals per analitzar el programa polític dels principals partits polítics amb representació al Congrès dels diputats. Farem servir la següent fitxa de treball i podeu cercar els elements de cada programa fent servir la següent aplicació.

Fases de treball:
Crear una còpia de la fitxa de treball i compartir-la amb la parella i el professor.Complimentar la fitxa buscant la informació corresponents a les pàgines web dels partits.Enviar un correu al professor donant per entregada l'activitat (data límit 24 de novembre).

Ciències socials: Cunit en xifres! Comença la fase d'investigació!

Un cop redactades les preguntes sobre la realitat cunitenca i realitzades i analitzades les enquestes, comença la segona fase del projecte, a partir de la qual investigarem sobre la demografia, economia i situació financera del municipi.
Cada parella i/o equip de treball tindrà assignats dos cartells (veure la següent graella). A partir d'aquí, haureu de crear un text d'aproximadament 150-175 paraules on es recullin les dades sol·licitades. L'avaluació dels textos es durà a terme amb aquesta rúbrica.

Els textos s'hauran de compartir en un drive amb el professor i seran entregats per a la seva correcció i validació el 14 de febrer.
Aquí teniu el model d'exposició. Aquí teniu l'enllaç a l'aplicació on treballarem els cartells: Canva.
Bona feina!